2013-01-17

Kladdkaka






Fick förfrågan om receptet på denna goda kladdiga kladdkaka och här kommer det!!

2 st ägg
3 dl strösocker
4 msk kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjöl
100 g margarin ( smält )

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt alla övriga ingredienser, sist det smälta margarinet och vispa ihop. Häll smeten i en smord form med löstagbar botten ( jag brukar använda kokos istället för ströbröd )
Sänk temperaturen i ugnen till 175 grader och ställ in kakan mitt i ugnen i 10 minuter.
Sänk temperaturen till 150 grader och ha kakan i ugnen i ytterligare 30 minuter ( pga detta blir kakan alltid kladdig )



Det går bara inte att misslyckas ;-)

( måste bara tacka dig Jeanette för detta fantastiska recept som jag fick av dig för länge sedan. Detta recept används flitigt här hemma och resultatet blir alltid perfekt )

KRAM!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar