2012-12-10

Rosenbröd



Igår bakade jag brödet som vi ska ha på julafton och ett väldigt gott och uppskattat bröd är Rosenbröd.

Här kommer receptet!!!

Ca 20 st

50g jäst
100g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk strösocker
13 dl vetemjöl

1 ägg att pensla brödet med och vallmofrön att strö på

1. Smula jästen i en bunke.
2. Smält margarinet och häll i mjölken och värm till 37 grader.
3. Häll över jästen och rör.
4. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med maskin i ca 8 min.
5. Låt degen jäsa i 45 min.
6. Forma 20 st bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa i 30 min.
8. Sätt ugnen på 225 grader.
9. Pensla brödet med ägg och strö över vallmofrön.
10. Grädda nere i ugnen i ca 10 min eller tills brödet fått en gyllenbrun fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar