2012-10-11

Smarrig kycklinggratäng

Receptet kommer från Matplatsen!


Idag har vi provat en ny rätt som var supergod och enkel att göra. Både jag och Jörgen blev förtjusta i den men William var lite mer skeptisk ( han är ganska petig när det gäller mat och skulle helst vilja leva på makaroner och köttbullar resten av sitt liv ).
Jag tycker att du ska prova den och här kommer receptet.

3-4 port

1 grillad kyckling, rensas och skäres i bitar
1 purjolök, strimlad
smör att steka i
3 dl grädde
2 dl creme friache
2 msk mango chutney
1 msk soja ( kinesisk )
1 msk kalvfond
salt & svartpeppar

Lägg kycklingköttet i en ugnsform. Stek purjolöken mjuk i smör. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Häll detta över kycklingen.
Ställ in gratängen i ugnen på 200 grader i ca 20 min ( tills allt är genomvärmt och fått en fin färg ).

Serveras med ris och en god sallad.

Visst ser det enkelt ut ;) Lycka till!!

Kram!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar