2011-11-15

Saffransbröd med Kesella



30 bullar (jag vill alltid ha lite större bullar så det brukar bli 22 st)

50 g jäst för söt deg
150 g margarin
5 dl mjölk
1 burk kesella (250g)
2 paket saffran
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
1,8 liter vetemjöl
russin
ägg

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarinet. Häll i mjölken och värm till ca 37 grader. Häll det över jästen och rör om tills den är upplöst.
Tillsätt kesella, saffran, socker och salt. Arbeta degen i en maskin eller för hand tills degen släpper bunken.
Täck bunken och låt degen jäsa i 30 min.
Ta upp degen på en lätt mjölad yta. Knåda den slät och blank. Dela den i lika stora delar. Baka ut dom till önskad storlek.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper på. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader.
Garnera med russin och pensla brödet med ägg.
Grädda lussekatterna i mitten av ugnen i 5-10 minuter.





Lussekatterna blir mycke saftigare när man har i Kesella och gräddar man dom inte för hårt och för länge blir dom ännu saftigare och lite degiga.
Precis som det ska vara!!

Lycka till!!!

1 kommentar:

  1. Mmmmm vad det ser smarrigt ut..Kram Mammis

    SvaraRadera