2011-10-08

Blåbärsmaräng



6 personer

3 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
1 dl kokosflagor eller 1/2 dl kokosflingor

Fyllning:
2 dl vispgrädde

Garnering:
1 dl blåbär
1 citron, finstrimlat skal
1 msk florsocker

Sätt ugnen på 100 grader.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa. Fördela marängsmeten i sex klickar på plåt med bakplåtspapper.
Bred ut marängsmeten från mitten så att det formas som små skålar med hög kant runt om.
Strö över kokos.
Grädda marängerna i nedre delen av ugnen tills de släpper pappret, ca 40 min.
Stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar i ugnen tills ugnen kallnat.
Lossa marängerna från pappret och låt dem kallna på galler.
Vispa grädden och fyll marängerna. Toppa med blåbär och citronskal. Pudra över florsocker och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar