2011-08-07

Bovetebröd över natten



Det här brödet är jättegott och nyttigt. Det ska jäsa över natten och gräddas på morgonen. Trevligt med nygräddat bröd till frukosten!


Bovetebröd över natten

16 bullar

1 dl helt bovete
4 dl kokande vatten
25g jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olivolja
2 msk solrosfrön
2 msk linfrön
1 tsk salt
2 dl grovt rågmjöl
4 dl dinkelmjöl (fullkorn)
8 st aprikoser (kan uteslutas)
1 ägg till penslingen
1 msk sesamfrön

Lägg bovetet i en skål. Häll på kokande vatten och låt svälla i 15 min. Häll sedan bort det överblivna vattnet.
Smula jästen i en annan bunke och häll över 3 dl ljummet vatten (37 grader).
Rör om. Tillsätt oljan, frön, salt och mjöl och blanda om ordentligt.
Hacka aprikoserna och blanda ner i degen.
Forma bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
Låt jäsa över natten i kylskåpet.
Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med ägg och strö på sesamfrön. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 min eller tills de är gyllenbruna.                                              

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar