2011-07-31

Kladdkaka



Världens godaste kladdkaka och den går bara inte att misslyckas med.


Kladdkaka

2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjöl
1oo g margarin

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt alla ingredienserna och rör om. Häll till sist i margarinet.
Häll smeten i en bröad form med löstagbar botten. Jag brukar använda kokosflingor istället för ströbröd.
Sänk värmen i ugnen till 175 grader och ställ in formen i mitten av ugnen i 10 minuter.
Sänk sedan värmen igen till 150 grader i 30 minuter.
På så sätt gräddas den sakta och blir garanterat kladdig.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar