2011-07-29

Jätte god GI kycklingpaj



4 portioner

Pajskal
2 dl sojamjöl
2 msk fiberhusk
1/2 dl dinkelsikt
100g margarin
1 msk mjöl

Fyllning
1/2 grillad kyckling
1 chorizokorv
6 cocktailtomater
4 soltorkade tomater
1/2 kruka färsk basilika
2 dl riven parmesanost
3 ägg
2 dl grädde
salt och svartpeppar
1/2 dl pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop sojamjöl, fiberhusk, dinkelsikt och margarin.
Ställ kallt i ca 30 min.
Tryck ut pajdegen i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen.
Skär kycklingen och korven i mindre bitar och fördela i pajskalet. Dela cocktailtomaterna,
strimla de soltorkade tomaterna och hacka basilikan. Fördela över pajen och toppa med parmesanosten.
Rör ihop ägg, grädde, salt och peppar och häll äggsmeten över pajen. Toppa med pinjenötterna.
Grädda pajen i ugnen i 25-30 minuter tills den fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar